Maksut

Seuratoiminnan maksut 2020

Hyväksytty Pohjois-Espoon Ponsi ry:n syyskokouksessa 26.11.2020.

1. Jäsenmaksut

Seura laskuttaa jäseniään yhdistyksen sääntöjen mukaisesti. Seuran syyskokous päättää seuraavan vuoden jäsenmaksujen suuruudesta johtokunnan ehdotuksesta. Jäsenmaksu on pakollinen pelaajille ja vapaaehtoinen muille seuratoimijoille sekä perheenjäsenille. Jäsenmaksu laskutetaan aina vuoden alussa täysimääräisesti (tammikuussa).

Jäsenmaksutuloilla katetaan osa seuran yhteisistä kuluista (mm. kirjanpito, web-sivut, hallinto, Ponnen majan ylläpito, seuran yhteiset tilaisuudet). Jäsenmaksun maksanut saa myös äänioikduen seuran vuosikokouksessa sekä alennusta Ponnen majan vuokrauksesta, varusteista ja muita jäsenetuja.

Jäsenmaksukategoriat

a) Varsinainen jäsen 60 €
Joukkueiden pelaajat liitetään automaattisesti seuran jäseniksi. Muut seuratoimijat (joukkueiden toimihenkilöt, valmentajat, huoltajat jne.) ja jäsenten vanhemmat voivat halutessaan myös liittyä jäseniksi ja päästä höytymään täysistä jäseneduista.

b) Perhejäsen 25 €
Samassa taloudessa ensimmäisen täyden jäsenmaksun kanssa asuvat. Perhejäsenet saavat samat jäsenedut kuin varsinaiset jäsenet, mutta jäsenmaksu on edullisempi. Perhejäsenyys merkitään MyClubiin ja siellä määritellään perheen varsinainen jäsen.

c) Kannatusjäsen 120€
Yksityiset henkilöt tai yhteisöt, jotka haluavat tukea seuraa ennen kaikkea rahallisella panoksellaan. Kannatusjäsen voi suunnata tukensa myös tietylle joukkueelle.

d) Kunniajäsen ja Kunniapuheenjohtaja 0€
Kunniajäseneksi tai kunniapuheenjohtajaksi voidaan johtokunnan esityksestä seuran kokouksen päätöksellä kutsua henkilö, joka on erittäin merkittävästi edistänyt seuran toimintaa. Kunniajäsenen ja kunniapuheenjohtajan arvo on elinikäinen.

Jäsen katsotaan eronneeksi jos jäsenmaksua ei ole suoritettu 6 kk kuluessa tai henkilö on itse eronnut seurasta. Maksettuja jäsenmaksuja ei palauteta.

2. Toimintamaksut

Seura laskuttaa toiminnan piiriin kuuluvien joukkueiden pelaajilta seuran toimintamaksun. Kustannukset perustuvat seuran syyskokouksen vahvistaman talousarvion laskelmiin tulevan kauden kustannuksista. Pelaajakohtainen toimintamaksu peritään kaikilta jalkapallossa säännölliseen kilpailu- tai harrastustoimintaan osallistuvilta pelaajilta.

Mikäli uusi pelaaja aloittaa ennen kk 15. pv häneltä laskutetaan koko kk, muutoin laskutus alkaa vasta seuraavasta kuukaudesta.

Erikoistilanteet:
Pelaajan lopetusilmoitus tulee saada kirjallisena, whastappiin tai spostiin. Laskutus jatkuu seuraavan laskutuskauden loppuun. Eli, jos kk-laskutuksessa oleva pelaaja ilmoittaa 10.8. haluavansa lopettaa. Maksaa hän toimintamaksun 30.9. saakka. Hänellä on myös oikeus pelata siihen asti joukkueessa. Kerran tai kaksi vuodessa laskutettavat, laskutus sen kauden loppuun mikä on laskutettu. Maksettuja toimintamaksuja ei palauteta.

Loukkaantuessa laskutus sen laskutuskuukauden/kauden loppuun. Mikäli loukkaantuu 25.8., maksetaan vain elokuun loppuun eli ei enää syyskuuta. Aloitus samalla ohjeella kuin uusi pelaaja.
Tauolla olevia pelaajia ei laskuteta.


Maksulla katetaan seuraavat asiat joukkueille:

 • Kenttä- ja hallimaksut seuran tarjoamilla harjoitusvuoroilla (kesä- ja talvikausi)
 • Palloliiton pelitoimintaan osallistuminen kesän sarjoissa (piirisarjat, pelitällit, Karuselliturnaus)
 • Sarjojen erotuomarimaksut
 • Pelinohjaajien palkkiot
 • Espoon liigan osallistuminen soveltuvissa ikäluokissa
 • FC Espoo tehotreenit E10-E11 ikäluokassa
 • Taitokilpailuihin osallistuminen (seuran, piirin ja valtakunnallisella tasolla)
 • Pelaajasiirtomaksut seuraan siirtyville junioripelaajille
 • Valmennuspäällikön palvelut joukkueille
 • Seuran yhteiset varusteet
 • Kauden päättäjäiset palkintoineen
 • Joukkueiden valmentajien ja muiden toimihenkilöiden tapaamiset (Coach club, jojo-club jne)
 • Joukkueiden valmentajien koulutus valmennuslinjan mukaisesti
 • Ponnen majan vapaa käyttö joukkueen kokouksiin ja harjoituksiin

Toimintamaksu ei kata seuraavia asioita:

 • Espoon liigan lopputurnauksen osallistumismaksu
 • Muiden turnausten osallistumismaksut
 • Talvisarjojen tai futsalin maksut
 • Kilpailutoiminnan rangaistussakot, myöhästymis- tai luovutusmaksut
 • Ponnen majan vapaa-ajan tai leirikäyttö
 • Harraste Naiset -joukkueen mahdolliset pelitoimintamaksut

Maksujen suuruudesta päättää seuran syyskokous seuran talousarvion hyväksymisen yhteydessä, ja se määräytyy joukkueen aiheuttamien kulujen mukaisesti ikäluokkakohtaisesti. Maksut peritään pääsääntöisesti kahdessa erässä ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Laskutuksesta päättää seuran johtokunta.

Vuoden 2023 toimintamaksut ikäkausittain

LuokkaIkäkausiMaksu/pelaaja
MMiehet

160 €

OBOld Boys

120 €

NNaiset

120 €

HNHarraste Naiset, Mimmit

80 €

JPJuniorit

336 €/v, 28€/kk

LM1Leikkimaailma aloittava ikäluokka, seuran nuorimmat

336 €/v, 28€/kk

Juniorit ja leikkimaailma aloittava laskutetaan kuukausittain. Maksettuja toimintamaksuja ei palauteta.

3. Joukkuemaksut

Joukkue laskuttaa kaikkia pelaajiaan joukkueen vuosisuunnitelman ja oman talousarvionsa mukaisesti määrittämällään joukkuemaksulla. Joukkuemaksulla katetaan mm. toimintamaksun ulkopuolelle jääviä harjoitusvuoroja, mahdollisia valmentajien palkkoja tai palkkioita, turnauskustannuksia sekä joukkueen omia kuluja, kuten varusteita. Perittävien maksujen tulee olla kohtuulliset ja kaikille pelaajille samansuuruiset. Jos joukkueelle muodostuu kuluja, jotka kohdistuvat vain osaan pelaajista, laskutetaan ne muina maksuina erikseen.

Joukkueen maksuista päättää jokainen joukkue.

4. Muut maksut

Tapahtumiin osallistujilta laskutetaan muihin maksuihin kuuluvia vapaaehtoisia lisäharjoittelumaksuja, kuten leirejä, kehityksenseurantatapahtumia ja muita seuran järjesätmiä ylimääräisiä tapahtumia. Lisäksi joukkueet voivat erikseen laskuttaa osallistujia tapahtumista, joiden kuluja ei jaeta tasan koko joukkueen kesken.

5. Pelaajalisenssi

Jokaisella pelaajalla tulee olla voimassaoleva lisenssi sekä joko lisenssiin kuuluva tai henkilökohtainen vakuutus, joka kattaa kilpaurheilun. Lisenssi hankitaan itse Palloliiton ohjeistuksen mukaisesti Pelipaikka -järjestelmästä. Lisenssi on voimassa kalenterivuoden kerrallaan. Ilman pelaajalisenssiä ei voi edustaa seuraa.

Maksumuistutukset ja perintä

Mikäli maksu seuralle ei ole maksettu 14 vrk:n kuluessa eräpäivästä, lähetetään muistutuslasku.

Mikäli laskua ei ole maksettu 28 päivän kuluessa, lähetetään 2. huomautus, laskuun lisättynä huomautusmaksu 5 euroa.

Mikäli laskua ei ole maksettu 42 päivän kuluessa, lasku voidaan harkinnan jälkeen siirtää ammattimaiseen perintään.