Kari Alhosta seuran kunniapuheenjohtaja

2.2.2020

Seuralle nimitettiin viime syyskokouksessa uusi kunniapuheenjohtaja. Kari Alho nimettiin kunniapuheenjohtajaksi pitkään jatkuneen ja ansiokkaan seuratyönsä johdosta. Kari on todellinen pitkän linjan seura-aktiivi ja toimi seuran puheenjohtajana vuosina 2009-2014.

Kunniapuheenjohtaja Kari Alho (vas.) ja seuran nykyinen puheenjohtaja Esa Nykänen syyskokouksessa 12.12.2019.

Kari on toiminut yhtäjaksoisesti seuran johtokunnassa vuodesta 2003 aina vuoteen 2018 saakka. Kari oli vuosia seuran tarkka ja huolellinen talousvastaava. Lisäksi Kari toimi välissä seuran osapäiväisenä toiminnanjohtajana noin puolentoista vuoden ajan. Johtokuntatyön päätyttyä hän lupautui toiminnantarkastajaksi. Voikin sanoa, että Karilla on erittäin kattava tietämys seuran hallinnosta ja taloudesta hyvin pitkältä ajalta.

Kari tuli mukaan seuran toimintaan syksyllä 2003, kun hänen kaksospoikansa Aaro ja Eero halusivat aloittaa jalkapallon harrastamisen. 

- PEP oli silloin hyvin erilainen kuin nyt. Pieni kyläseura, jonka talous oli ahtaalla ja jossa muutama joukkue toimi aika itsenäisesti, Kari muistelee.

Myös asuinalue oli siihen aikaan erilainen kuin nykyään. Karin mukaan Niipperi oli tuolloin paljon maaseutumaisempi ja palveluja oli vähemmän. Kylällä oli ainoastaan Lammin kyläkauppa ja Juvanpuiston koulun rakentaminen oli tuohon aikaan vasta alkamassa.

Kari kertoo olevansa ylpeä siitä, millaisen kasvun ja laadullisen kehityksen PEP on seurana kokenut näiden vuosien aikana ja siitä, että kehitys on tapahtunut yhteisöllisesti laajaan vapaaehtoistyöhön pohjautuen. Kun Karilta kysyy tärkeistä virstanpylväistä, niitä löytyy monia.

- Kyllä muistoihin ovat jääneet etenkin Metsämaan tekonurmen valmistuminen syksyllä 2011, Palloliiton tunnustus vuoden Grassroots-seurana 2012, seuratukihankkeelle saatu valtionavustus ja nuorisopäällikön palkkaus 2014, liittyminen FC Espoon kasvattajaseuraksi syksyllä 2015 sekä osallistuminen Palloliiton laatujärjestelmään ja Tähtiseura-statuksen saaminen 2018.

Kari onkin päässyt aitiopaikalta näkemään kaikki nuo vaiheet ja kehitysaskeleet seuran toiminnassa. Silti yksi muisto nousee lämpimänä mieleen ylitse muiden.

- Kun PEP valittiin vuoden 2012 Grassroots-seuraksi, pääsin Urheilugaalaan vastaanottamaan siitä palkintoa.

Kari uskoo, että PEP menestyy jatkossakin hyödyntäen omia vahvuuksiaan. Niitä ovat Karin mielestä juuri paikallisuus ja yhteisöllisyys yhdistettynä vahvaan osaamiseen ja toimivaan yhteistyöhön keskeisten sidosryhmien kesken. 

Kari Alho Urheilugaalassa 2012 noutamassa seuralle Grassroots-palkinnon.

Yksi asia kuitenkin mietityttää pitkän linjan seuratyöntekijää ja yhdistysaktiivia.

- Suuri haaste toiminnassa tuntuu nykyisin olevan vapaaehtoisten rekrytointi.

                                                                                        

Juttusarja PEP Henkilökuvia

Henna Antila