Korona-epidemian vaikutukset

Viimeksi päivitetty 12.5.2020

Tälle sivulle on koostettu tietoa Korona-epidemian vaikutuksista Pohjois-Espoon Ponsi ry:n toimintaan. Kaikki alla esitetyt toimet ovat varotoimenpiteitä joilla ennaltaehkäistään korona-viruksen leviäminen, seurassa ei ole toistaiseksi todettu yhtään virustartuntaa.

PEP Harjoitustoiminta

15.5. alkaen joukkueet voivat harjoitella enintään 9 pelaajan + 1 valmentajan pienryhmissä seuran antaman tarkemman ohjeistuksen mukaisesti. (tämän sivun lopussa) Yhdellä Metsämaan kenttäpuoliskolla saa olla kerralla vain yksi pienryhmä harjoittelemassa, eikä kentällä saa olla tällöin ulkopuolisia. Yhdellä valmentajalla saa olla vain yksi pienryhmä valmennettavana.

Harjoitukset tulee lopettaa 5 minuuttia ennen vuoron päättymistä, jotta seuraava joukkue ei ole samaan aikaan kentällä.

FC Espoo

FC Espoon talvisarja on toistaiseksi keskeytetty. 

FC Espoon harjoitustoiminta on toistaiseksi keskeytetty.

Muu jalkapallotoiminta

Kaikki jalkapalloliiton alainen harrastustoiminta on toistaiseksi keskeytynyt, eli käytännössä kaikki turnaukset on tällä hetkellä peruttu tai siirretty myöhemmäksi. Joukkueenjohtajat tai muut tapahtumiin yhteyshenkilöksi ilmoitetut henkilöt saavat tarkempaa tietoa eri tapahtumista suoraan tapahtumajärjestäjiltä.

Pelaajiemme terveys ja turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää, joten emme suosittele mihinkään jalkapallotapahtumiin osallistumista sinä aikana, kun PEP on keskeyttänyt toimintansa epidemian rajoittamiseksi.

Koulujen välinen jalkapalloturnaus

Koulujen välistä jalkapalloturnausta ei järjestetä keväällä 2020.

Nassikkafutis

Uusi ikäpolvi aloittaa Nassikkafutiksen tämän hetkisen aikataulun mukaan toukokuussa ja ilmoittautuminen on normaalisti avoinna. 

Seuraamme aktiivisesti koronaepidemian kehittymistä ja nassikkafutiksen aloitusta siirretään myöhemmäksi, jos on syytä epäillä aikataulun mukaisen aloituksen olevan terveysriski sen osallistujille.

Mikäli aikatauluihin tai kestoihin tulee muutoksia, ilmoittautuneilla on oikeus perua osallistumisensa ja kaikki osallistumismaksut laskutetaan vasta, kun Nassikkafutiksen järjestyminen on varmistunut.

Kesäleiri

PEP kesäleiri järjestetään kesäkuun toisella viikolla ja sen ilmoittautuminen on avoinna MyClubissa.

Seuraamme aktiivisesti koronaepidemian kehittymistä ja kesäleiri perutaan matalalla kynnyksellä, jos on syytä epäillä sen olevan terveysriski osallistujille.

Omatoiminen harjoittelu

Espoon kaupunki on sulkenut kaikki liikuntapaikat ja kentät - eli myös Metsämaan ja Lahnuksen kentät ovat virallisesti suljettu. Suosittelemme tässä tilanteessa harjoittelua kotioloissa, esimerkiksi omalla pihalla, yksin tai oman perheen kesken.

Alla muutamia malleja omaehtoiseen harjoitteluun, joita on helppo toteuttaa  itsekseen.

Ohjeet pienryhmäharjoitteluun

Palloliitolta tuli uudet ohjeet harjoitteluun 1.6 saakka; https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/palloliiton-paivitetyt-ohjeistukset-pienryhmaharjoitteluun

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa meille?

Pienryhmissä voi harjoitella 15.5. alkaen harjoitusaikatulujen mukaisesti. Sitä ennen vuorot eivät ole varattavissa.

Tapahtumiin ei saa osallistua, mikäli tuntee itsensä vähääkään kipeäksi!

Ketään ei saa, eikä voi painostaa osallistumaan harjoituksiin, vaan se on aina pelaajan ja hänen perheensä valinta!

Pienryhmä tarkoittaa siis 9 pelaajaa ja yksi valmentaja/Metsämaan puolikas kenttä. Kenttäalueella ei saa olla muita ryhmiä harjoitusten aikana potkimassa, eikä lämmittelemässä.
Harjoittelu pienryhmissä tarkoittaa sitä, että nuo 9 pelaajaa ovat AINA samat henkilöt, samoin kuin heidän valmentajansa pysyy samana. Lisäksi valmentajalla ei voi olla muita ryhmiä valmennettavana.

Valmentajalla on oikeus käskeä harjoitusten ulkopuoliset henkilöt pois kenttäalueelta harjoitusten ajaksi.

Valmentajan tulee ohjata välittömästi pois harjoituksista sellainen pelaaja, joka ei kykene ohjeistuksia noudattamaan. Mutta tämä myös tarkoittaa sitä, ettei korvaavaa pelaajaa voida täydentää toisesta ryhmästä. Tämä on hyvä myös tuoda selväksi harjoituksiin osallistuvien huoltajille.

Varsinaisesta pienryhmävalmennuksesta vastaa joukkueiden omat valmentajat.

Ryhmien tulee harjoitella toisista erillään.

Valmentajien tulee suunnitella harjoitukset siten, että pelaajien väliset etäisyydet ovat vähintään kaksi metriä!

Harjoitukset tulee lopettaa viisi minuuttia ennen vuoron päättymistä, ettei seuraava joukkue ole samanaikaisesti kenttäalueella!

Kenttäalue on vain valmennuksen ja pelaajien käytettävissä, mikäli vanhemmat jäävät seuraamaan harjoituksia, tulee heidän pysyä aidan ulkopuolella!

Yhdessä harjoittelevan pienryhmän tulee pysyä koko ajan samana tapahtumasta toiseen!

Kaikkien osallistujien pitää pestä kädet huolellisesti ennen ja jälkeen harjoitusten!

Harjoituksissa palloa tulee käsitellä vain jaloin (ei päällä, eikä käsiin saa ottaa palloa)!

Pallot tulisi pysyä samoina tapahtumasta toiseen!

Harjoituksissa ei saa käyttää liivejä, eikä tötsiä!

Juomapullot ovat henkilökohtaisia, eikä kaverin pullosta saa juoda!

Ei syljetä kentälle!

Jos yskitään, tai aivastetaan, tulee se tehdä hihaan tai paidan sisään!

Valmentajien tulee käydä nämä ohjeet tarkasti läpi ennen harjoitusten alkua!

Nämä ohjeet ovat käytössä 1.6 saakka, jonka jälkeen palloliitolta tulee uudet ohjeistukset.

Korostan vielä, että huolehtikaa siitä, että ryhmät ja ryhmäkohtaiset valmentajat tulee pysyä samoina tapahtumasta toiseen.

Koska ohjeet ovat varsin seikkaperäiset ja vaativat melkoisesti että harjoitukset saadaan toteutettua niiden mukaisesti, niin missään nimessä emme suosittele harjoittelun aloittamista alle kouluikäisille!
Tätä vanhemmilekkin suosittelemme vahvaa harkintaa oman ryhmän tuntemuksen mukaan. Kyse on kuitenkin parista viikosta, jonka jälkeen tilanne varmasti muuttuu.

Hyvä tapa toteuttaa harjoitusten organisointi on suorittaa kysely joukkueelta, että ketkä pelaajat ovat valmiita sitoutumaan harjoitteluun. Ja kyselyssä kannattaa painottaa sitoutumista, eli ainoastaan sairastuminen voi olla esteenä tapahtumasta poisjääntiin (tämä siksi, ettei ole kovin palkitsevaa valmennukselle, eikä harjoituskavereille, jos pienryhmissä käydään miten sattuu). Sitten on helpompi jakaa pelaajat pienryhmiin.
Nyt onkin äärimmäisen tärkeää saada kaikkien ryhmien pelaajat tekemään omaehtoisia harjoitteita, sillä sarjat voivat alkaa ryminällä ja jos siihen ei olla fyysisesti valmiita, niin loukkaantumisriskit kasvavat huomattavasti. Ja mikä olisikaan tylsempää, kun pitkän odotuksen jälkeen tulisikin heti taas taukoa pelaamiseen...

Mikäli joku ryhmä ei kykene näitä ohjeita noudettamaan, tulee seura puuttumaan asiaan, sillä uhkana on, että koko seura menettää treenivuoronsa.