Seura

Pohjois-Espoon Ponsi on vuonna 1982 perustettu jalkapalloon keskittyvä urheiluseura, jonka toiminta-alueena on Pohjois-Espoo (Niipperi, Kalajärvi, Lahnus) ja kohderyhmänä lapset ja nuoret sekä harrastejalkapalloilijat. Seuramme toiminnassa on mukana noin 500 aktiivista harrastajaa. Seuran toiminta on voimakkaassa kasvussa Pohjois-Espoon väestönkasvun johdosta.

Toiminta-ajatuksemme on tarjota urheilullisia elämyksiä kehittyvässä ja virikkeellisessä yhteisössä. Toimintaamme ohjaavat arvot ovat iloisuus, kehittyminen, tasapuolisuus ja yhteisöllisyys.

Seurassa on juniorijalkapallossa kahdeksan ikäluokkaa pojille, ja kuusi tytöille. 4-5 vuotiaille harrastusta aloittaville tarjotaan kesäisin Nassikkafutis-toimintaa.  Lisäksi meillä on miesten joukkue, ikämiesjoukkue ja naisten joukkue sekä harrastejoukkue Mimmit.

PEP liittyi keväällä 2016 osaksi FC Espoo -seurayhteisöä, johon kuuluvat kilpaseura FC Espoo, sekä kasvattajaseurat FC Kasiysi ja PEP. Yhteistyön kautta PEPin jalkapallopelaajille syntyy selkeä pelaajapolku aina liigatasolle asti. 

Seuramme toimii kuitenkin paikallisesti niin että harrastusta aloittavien lasten ja nuorten on helppo tulla toimintaan mukaan. Kesäaikaan toiminta painottuu Metsämaan ja Lahnuksen kentille. Koululaisten kesälomien alussa järjestetään jalkapalloleiri Metsämaan kentällä. Alueen koulujen ja päiväkotien kanssa järjestetään runsaasti kerhotoimintaa lähikouluilla sekä pelitapahtumia. Seuralla on paljon yhteistyötä myös alueen muiden yhdistysten sekä yritysten kanssa.

Tavoitteenamme on pitää harrastajien kustannukset kohtuullisina, ja toiminnan perustana on pitkälti vapaaehtoistyö. Seurallamme on tällä hetkellä kaksi päätoimista palkattua työntekijää (valmennuspäällikkö ja junioripäällikkö). Lisäksi työllistämme etenkin kesäisin paljon nuoria pelinohjaajina, leirinohjaajina ja apuvalmentajina.

Seuralla on kaytössään urheilumaja (Ponnen maja) Metsämaan kentän läheisyydessä. Seura ja sen joukkueet käyttävät majaa ahkerasti, mutta sitä vuokrataan myös muille yhdistyksille ja yksityishenkilöille esim. kokouksiin, saunailtoihin tai perhejuhliin.