Vakuutukset

Tällä sivulla kerrotaan PEPin piirissä olevaan toimintaan liittyvästä eri vakuutuksista, ketkä ovat vakuutettuja ja miten mahdollisissa vahinkotilanteissa tulee toimia.

- - - -

Pelaajat

Jalkapallo

Jalkapallon pelaajilla tapaturmavakuutus on pakollinen nuorilla ja liiton aikuisten sarjoissa pelaavilla aikuisilla pelaajilla. Muille pelaajille suositellaan vakuutusturvan ottamista.

Vakuutusturvan voi hankkia joko pelipassin oston yhteydessä Palloliiton kautta (AON vakuutusturva) tai omasta vakuutusyhtiöstä. Lasten pelipassivakuutus on edullinen (5€) ja joukkueet ovat yleensä hankkineet sen pelipassin hankinnan yhteydessä. Pelipassivakuutus on voimassa peleissä, harjoituksissa, leireillä sekä niihin liittyvillä matkoilla.

Mikäli vakuutus hankitaan itse, on varmistettava että se kattaa kilpaurheilun ja toimitettava vakuutustodistus (Materiaalit-osiossa tällä sivulla) joukkueenjohtajalle.

AON Pelipassivakuutukset

Toiminta vahinkotilanteessa

 

Nassikka-  perhefutis ja leiriläiset

Seuran tapahtumiin osallistuvat lapset ja nuoret ovat vakuutettu Fennian tapaturmavakuutuksella ilman omavastuuta. Tämä vakuutus koskee joukkueiden ulkopuolisia harrastajia.

 

- - - -

Vapaaehtoistyöntekijät

Olympiakomiteann ja OP Vakuutuksen sopima urheilun Tuplaturvavakuutus on voimassa PEPissä lajiliittojen (Palloliitto ja Salibandyliitto) kautta vuoden 2024 loppuun.

Millaisia asioita Tuplaturvan tapaturmavakuutus kattaa ja millaisin ehdoin?

Vapaaehtoistyöntekijän ei tarvitse olla seuran jäsen, vakuutus on silti voimassa.

Tapaturma voi sattua esimerkiksi talkoissa, valmennus-, koulutustapahtumissa, kilpailujen järjestelytehtävissä.

Myös matkalla vapaaehtoistyöhön sattuneet tapaturmat kuuluvat vakuutuksen piiriin.

Tapaturmavakuutuksessa on vakuutettuna kaikenikäiset.

 

Vakuutuksen vakuutusmäärät ovat 8 500 euroa niin hoitoturvan, invaliditeettiturvan kuin kuolinturvan osalta. Vakuutetun omavastuu hoitoturvan osalta on 50 euroa/ tapaturma. Vakuutus ei ole voimassa urheillessa, palkkiota tai palkkaa saaville erotuomareille eikä työsuhteessa yllä mainittuihin tahoihin sattuneiden työtapaturmien varalta. Vakuutus korvaa kuitenkin työkorvausta saavien tapaturmat. Vakuutusehdoista poiketen vakuutuksesta ei korvata fysikaalisen hoidon kustannuksia.

Tapaturman sattuessa OP Vakuutus suosittelee hakeutumaan hoitoon Pohjola Sairaalaan tai OPn lääkärikumppaneille. Kiireellisessä tapauksessa loukkaantunut voi mennä mihin tahansa päivystävään lääkäriin.

- - - -

Toiminnan vastuu

Toiminnan vastuuvakuutus korvaa seuran kolmannelle osapuolelle aiheuttamat henkilö- ja esinevahingot, joista vakuutettu on korvausvastuussa. Vakuutus korvaa niin työsuhteisen kuin vakuutetun toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekevän aiheuttamat vahingot. Vakuutus kattaa myös järjestäjän vastuun esimerkiksi leireillä ja kilpailuissa.

Omavastuu jokaisessa vahingossa on 600 euroa.

Vastuuvakuutus sisältyy Tuplaturvavakuutukseen. Vahinkotilanteessa ota ensin yhteyttä PEPin johtokuntaan.

- - - -

Ponnen majan kiinteistö

Ponnen majalla on LähiTapiola-yhtiössä normaali kiintestövakuutus (palo, murto- ja ilkivalta, vuotovahinko, luonnonilmiö) sekä lisäksi kiinteistönomistajan vastuuvakuutus, josta korvataan kolmannen osapuolen vahingot, joista seura on vastuussa kun rakennus on annettu vuokralle.

Vahinkotilanteessa ota yhteyttä PEPin johtokuntaan.

- - - -

Irtaimisto

Seuran omistama irtaimisto (mm. Ponnen majan irtaimisto ja seuran urheiluvälineet) on myös vakuutettu LähiTapiola-yhtiössä. Vakuutuksen omavastuu on 200 €, muualla kuin Ponnen majalla tapahtuneissa murto- ja varkausvahingoissa 25% (vähintään 200 €).

Vakuutus on voimassa ajoneuvossa taikka lukitussa säilytystilassa vaihtelevilla paikoilla Suomessa. Varkausvahingot korvataan vain, jos irtaimisto on ollut varkauden tapahtuessa lukitussa ajoneuvossa tai säilytystilassa, joka on ollut lukittuna vähintään standardin SFS-EN 12209 varmuusluokkaan 2 hyväksytyillä lukoilla ja lukitusvarusteilla. Varkauden on lisäksi oltava ajan ja paikan suhteen todistettavissa.

Vahinkotilanteessa ota yhteyttä PEPin johtokuntaan.

Materiaalit